Arheološki park zakoračio je u svoju drugu godinu rada!

Naime, protekle je godine, 10. 5. 2021., nakon 13 godina istraživanja i rada svečano otvoren Arheološki park Iovia u blizini samog centra svijeta.

Svečanom otvorenju je uz gradonačelnika Dubravka Bilića te počasnu građansku grada Ludbrega, ravnateljicu Hrvatskog restauratorskog zavoda, dr. sc. Tajanu Pleše, nazočila i ministrica kulture i medija, dr.sc. Nina Obuljen Koržine.

-Arheološka istraživanja potvrdila su da je ovaj prostor bio kontinuirano naseljen od prapovijesti do danas, a sam park osmišljen je tako da posjetiteljima pruži uvid u sve bogate arheološke povijesne, ali i duhovne slojeve života brojnih naraštaja Ludbrežana. Edukativni potencijal ovog parka je vrlo važan i nema granica, zahvaljujući svim suvremenim tehnologijama, arhitektonskoj, facijalnoj 3D rekonstrukciji, multimediji i interaktivnom pristupu prezentacije ovog lokaliteta. – istaknula je tada ministrica.

Arheološki park osmišljen je kako bi se na jednostavan i zanimljiv način ispričala duga povijest Ludbrega, što je za sam grad od iznimne važnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.