Pridružite nam se na slavlju 2. rođendana koje će se održati u petak, 2. lipnja.

Tim povodom organiziramo Dan otvorenih vrata i častimo vas besplatnim ulazom u Arheološki park ‘Iovia’ i Kapelicu Sv. križa u dvorcu Batthyany. Naši kustosi Jelena i Robert bit će vam na raspolaganje za sva pitanja na obje lokacije u periodu od 11 do 19 sati.

– Dođi i spoznaj život kakav su vodili Rimljani, upoznaj Jovijana, uđi u kapelicu Sv. Križa u kojoj se vino pretvorilo u krv Kristovu. Razgledaj vrijednu i bogatu baštinu ludbreškog područja. – poručuju.

Osim besplatnog razgledavanja, s početkom u 17 sati održat će se i besplatno predavanje na temu arheološke prošlosti ludbreškog kraja. Predavanje u dvorani Arheološkog parka ‘Iovia’ će održati voditeljica muzeja, magistrica arheologije i kustosica Jelena Koprek.

Sve željne istraživanja istog dana očekuje i potraga za ‘blagom’. Kustosi će negdje u Ludbregu sakriti nagradnu poruku s kojom se u muzeju može preuzeti vrijedan poklon paket. Kako bi sudjelovali u igri svi zainteresirani moraju riješiti nekoliko malih zagonetka koje su smještene u sklopu sastavnica Muzeja grada Ludbrega. Prva zagonetka nalazit će se na ulazu u Arheološki park ‘Iovia’, a start potrage je u 15 sati. Prijave nisu potrebne.

– Kada prva osoba pronađe nagradnu poruku obavijestit ćemo ostale sudionike putem objave na našoj Facebook stranici. – objašnjavaju kustosi.

U povodu proslave 2. rođendana Muzeja grada Ludbrega na snagu će stupiti odluka koja će zasigurno razveseliti vlasnike kućnih ljubimaca. Naime, Arheološki park ‘Iovia’ postat će PET FRIENDLY.

– Od 2. lipnja mogući su posjeti s kućnim ljubimcima za koje će biti pripremljene posude s vodom, ali postoje određena pravila s kojima se vlasnici ljubimaca mogu upoznati odmah pri ulasku u arheološki park. – otkriva voditeljica Muzeja grada Ludbrega, Jelena Koprek.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content